Rakı gurmesi ramazan reklamında

Reklamcılar bazen “çok konuşulsun” diye “amaca giden her yol mübah” parolasıyla densizce hareket ediyorlar.

Kalın camlı gözlükleriyle, ihtiyarladıkça daha da çocuksu bir hal alan mimikleriyle rakı gurmesi Aydın Boysan’ı pek çok kişi tanıyordur. Rakının alfabesini yazan ve bu tarafıyla hayli ünlü olan Boysan, şu mübarek ramazan ayında cep telefonu reklamında “ramazan sohbeti” yapıyor.

Yapamaz mı? Yapar. Masada içki kadehleri olmadıktan sonra sorun değil. Ancaaak…

Reklama dikkat ettim. Aydın Boysan, deniz kenarında ahşap bir meyhane masasında oturuyor. Masada hiçbir şey yok. Yani akıllarda kalan Aydın Boysan karesinde bir tek aslan sütü eksik.

Aydın Boysan’a, rakı masasında ramazan sohbeti yaptırmak densizlik. Bir kere rakı müptelası olup da oruç tutmaya çalışanlara karşı “ayıp”... Adam zaten ramazan bitse de iki tek atsak derdinde. Sen bu reklamla daha da tahrik ediyorsun.

Memlekette ramazan sohbeti yaptıracağın adam mı kalmadı? Hadi diyelim kalmadı; Aydın Boysan’ı bir iftar sofrasında değil de her zamanki imajını pekiştirecek bir karede neden gözümüze sokuyorsun?

Karşı tarafa hoşgörü ve saygı hep muhafazakarlardan mı beklenecek? “Hayat tarzına müdahale” korkusunun pompalandığı ülkemizde, densizliği nedeniyle bu reklam “hedefine ulaştı” (!)…

Reklamı yapanlara ve Vodafone yetkililerine bir önerim var. Önümüz bayram. Aydın Boysan, eline bir parça kına alsın ve bizim görmekten iğreneceğimiz yerlerinize yaksın. Bayramda süssüz gezmezsiniz böylece.