Fenerbahçe'nin Dalton forması

Fenerbahçe’ye enine çizgili sarı-lacivert Daltonlar’ın hapishane pijamasını giydirdiler. Her ne kadar  Aziz Yıldırım ve diğerlerinin maskeleri kullanılsa da madara olan Aziz Yıldırım isminden daha çok Fenerbahçe’dir.

Rakip taraftarların “İşte Fener’in yeni sezon forması” diyerek Daltonlar’ın hapishane pijamasından esinlenip yapacaklarını yapmışlar. Futbol tarihimizin en büyük ve en acımasız geyiğini döndürüyorlar.
Büyük bir marka, büyük bir kulüp ve onun forması ancak bu kadar madara edilebilir…  
Aziz Yıldırım, suçlu ya da suçsuz olarak elbet bir gün demir parmaklıkların ardından çıkar, hayatına devam eder. Eğer suçluysa taraftardan küfür yer en fazla… belki işleri bozulur… ama bir süre sonra emin olun unutulur gider. Fakat şu günlerde internette gezen, gazetelere yansıyan o fotoğraf hafızalardan kolay kolay silinmez.
Rakip takımların amigoları Aziz Yıldırım için değil Fenerbahçe için rencide edici şarkılar, marşlar söylerler stadyumlarda yıllar boyu. Aziz Yıldırım hedef tahtasındaki isim değil. Çünkü sarı-lacivertli kulübün adı Aziz Yıldırım değil Fenerbahçe’dir.  

Sarı-lacivertli kulübün imajı tarihindeki en dip noktada. Taraftarlar ne diyeceklerini bilemiyorlar, psikolojik çöküntü halindeler.
Fenerbahçe Kulübü’nün bu madara formadan kurtulması için Aziz Yıldırım ve diğer yöneticilerle ilgili adaletin vereceği kararı beklemesi büyük hata olur. Her türlü iletişim kanalları kullanılarak acilen büyük bir halkla ilişkiler kampanyası başlatılmalı. Dijital hızındaki iletişim çağında kaplumbağa yavaşlığında hareket edilirse Dalton forması ebediyete kadar Fenerbahçe’nin sırtından çıkarılamaz.  
Gazetelere ilan mı verilir, Şükrü Saracoğlu Stadı’nda taraftarı bir araya getirecek konser mi yapılır, internette sosyal medyada psikolojik iletişim savaşı mı sürdürülür, radyoda, televizyonda imaj reklamları mı hazırlanır…. Bunları oturup hızlıca planlanmalı. Yoksa Fenerbahçe, dünya yıkılana dek Türkiye’de hep şampiyon olsa “şikeci” imajını silemez.