Futbolcular ana kuzusu mu?

Yeşil sahada kıran kırana geçen maçlardaki o ünlü futbolcular ana kuzusu mu? Nereden mi aklıma geldi bu soru? Bildiğimiz simidi marka haline getiren Simit Sarayı, bu yıl Atletico Madrid'de top koşturan futbolcumuz Arda Turan'ı reklamlarında oynatırken annesini de kamera karşısına geçirdi. Arda, annesinin şefkat dolu ilgisiyle "şımarırken", biraz da çocuksu tarafı öne çıkıyordu reklamda.

Az önce dünyaca ünlü "futbol sihirbazı" Arjantin uyruklu Lionel Messi'nin oynadığı bir reklamı izledim. Son aylarda Türkiye'de de pek çok kişinin cep telefonlarına indirdiği iletişim-sohbet uygulaması olan "We Chat" reklamında oynamış, Messi. Yine akıllı bir telefon ve uzaklarda özlem dolu bir anne... Sahanın tozunu attıran, o rüzgar adam gitmiş bir kuzu var sanki karşımızda. Reklamcılar Messi'nin kıvrak hareketlerini reklama da aktarmışlar elbette. Ama annesiyle olan sevimli diyaloğu reklama damgasını vurmuş.

Reklamcılar annelerin pozitif imajlarından güzel faydalanmışlar. Futbolcular da gayet sempatik duruyorlar. Bence ana kuzusu olmanın zararı da yok zaten. Önemli olan yaptığınız işi adam gibi yapmak.