Hıncal Uluç'un "oy"unda mürekkep hatası

Bazı yazarlar oylarının rengini açıkladı. Ama benim dikkatimi en çok Hıncal Uluç’un tercihi değil de bunu açıklarken kullandığı dil çekti.

Bu seçimde üstünde çizik olan oy pusulası geçersiz olacak misali, Uluç’un oy açıklaması yaptığı yazısında büyük bir mürekkep hatası var.
Hıncal Uluç: “Hiç değilse -Ben gülen insana, dost insana, herkesi seven, herkesi kucaklayana verdim" demiş, BDP bloğunun bağımsız adayı adayı Sırrı Süreyya Önder’in ismini vererek….
Allah’tan ki o bağımsız aday Hıncal Uluç’un oy kullanacağı bölgeden bağımsız aday. Ya başka bir bölgede olaydı. Hıncal Uluç çaresiz kalacaktı demek ki…
Ancak asıl mürekkep hatası, PKK’nın uzantısı olarak algılanan bu bağımsız adaylardan biri için  “dost insan, herkesi seven, herkesi kucaklayan” ifadeleri…
İletişim ve halkla ilişkiler açısından bakıldığında Hıncal Uluç, büyük bir hata işledi. Bunu düzeltmesi de artık çok kolay değil.
Eğer “arkadaşım ya da sevdiğim bir isim” diyerek Sırrı Süreyya Önder’e oy vereceğini açıklasaydı iletişim açısından bir hata yapmamış olacaktı. Ama PKK’nın halkın gözündeki zihnindeki gerçek yeri belli iken; şu sorunun cevabını da Hıncal Uluç vermek zorunda: “Gülen insan, dost insan, herkesi seven, herkesi kucaklayan insan nasıl oluyor da PKK’nın uzantısı bir partinin bağımsızlar bloğunda yer alabiliyor?”