Angelina Hatay'a, Türkan Sultan Simav'a

Angelina Jolie, Suriye’den kaçanların yanına geldi. Dünyaca ünlü yıldız dünyanın bir ucundan acı çeken insanların yanında olduğunu göstermek, biraz da moral vermek için bu ziyareti yaptı.
İster ABD projesi deyin, ister Hollywood… Ortada bir gerçek var. Angelina ile dünya çapında bir halkla ilişkiler çalışması yapılıyor. Yıldız da bundan payına düşeni alıyor, ABD de, sineması da…
Bugün öğlen saatlerinde Kanal D haberlerini izlerken spiker Şule Zeybek, giydiği tişörtü işaret ederek: “Onların Angelina Jolie’si varsa bizim de Türkan Şoray’ımız var” dedi. Spiker, ekrana Türkan Şoray’ın fotoğrafı olan tişörtle gelmişti.
Ancak spikerin aklına gelmeyen o soruyu ben sorayım. “Neden Türkan Şoray bu tür projelerin içinde yok. Hadi Suriyelileri geçtim… Simav gectiğimiz ay deprem felaketi yaşadı. 25 bin kişi çadırlarda. Oraya neden gitmez ki?”
Türkan Şoray tek başına bu sorunun muhatabı değil elbette. Onlarca sanatçı, film yıldızı var. Hangisi Simav’a giderek halka moral verdi, yanınızdayım dedi. Doğrusu merak ediyorum.
Buradan diyorum ki “Angeline Hatay’a, Türkan Sultan Simav’a”.