Bu lanetli kızın annesi Beyoğlu'na geldi


Ürdünlü kadın evinde Kur'an-ı Kerim okurken, yan odadaki kızı ise yüksek sesli müzik dinliyor. Anne kızını, müziğin sesini kısması için uyarıyor. Ancak genç kız inançsız biridir ve uyarıyı dinlemiyor.
Üstüne üstlük annesini azarlıyor. Kur'an-ı Kerim'e de saygısızca vuruyor. Tam bu sırada bir anda bütün vücudu alevlerle kaplanıyor ve ve odanın ortasında cayır cayır yanmaya başlıyor. Anne bir battaniyeyle kızını sararak alevleri söndürmeye çalışıyor. Az sonra alevler sönüp battaniyeyi açtığında ise fotoğrafta görülen insan-köpek karışımı korkunç yaratıkla karşılaşıyor. Kız, Kuran’a ve annesine hakaretinden dolayı çarpılıyor.



İşte bu fotoğraftaki “yaratık” ın annesi (!) şu günlerde Beyoğlu’nda…



Yukarıda yazdıklarımı hayretler içinde okuyup fotoğrafa birkaç kez baktınız sanırım. Ama gerçek bu değil. Gerçek şu ki…

İstiklal Caddesi’nde yürürken Borusan Sanat Evi’nin altındaki sergi salonu Arter’in vitrininin önünde aniden durmak zorunda kaldım. Sadece ben mi? Şu fotoğraftaki Arap turist aileye bir bakın. Herkes merak içinde içerdekileri izliyor. Az sonra o turist aile de sergi salonuna giriyor.
Dünyaca ünlü Avustralyalı heykeltraş Patricia Piccinini, eserleri ile Arter’deymiş. “Beni Bağrına Bas” (Hold me close to your heart) başlıklı sergideki eserler insanı hayrete sürüklüyor. Doğayla teknolojiyi bir araya getiren sanatçının eserleri insanı Temmuz sıcağında sarsıyor. 22 Haziran’da başlayan sergi 21 Ağustos’a kadar ziyaretçilerini bekliyor.

Bu arada öğreniyorum ki bir dönem internette gezen korkunç bir dedikodunun ortadan kalkması Patricia Piccinini sayesinde olmuş. Çünkü yukarıda gördüğünüz ilginç fotoğraf aslında ünlü heykeltraşın “Deri Peyzajı” adlı eseri. Bu konuyla ilgili daha fazla bilgi almak için Yenişafak gazetesinin hazırladığı haberin linkini tıklayın lütfen.