3 Deli reklamcı kurtlar sofrasından “Krista Elma" kaptı

Reklam dünyası her yıl “Kristal Elma” ödül töreninde elmaları kimin alacağına kilitlenir. 28 Haziran 2011 günü düzenlenen 23. Kristal Elma ödüllerini belirleyen komitenin eli hayli sıkıydı.
Elmaların bir bölümü kasada kaldı, “hak eden yok” denildi. 
Bu cimri komitenin elinden radyo alanındaki kristal elma öyle bir ajansa gitti ki… Uluslar arası ve dev ajansların arasından sıyrılıp kristal elmayı kapan daha 1 yaşındaki o ajans; THE.
Reklamcılar bilir; radyo reklam dalında elmayı kapmak zordur. Ama THE zor olanı yaptı "ağzıyla" elmayı kapıp sahneye çıktı. 
Radyo kategorisinde ödül alan 3 ajans oldu. Bu ajanslardan ikisi, TBWA ve DDB gibi uluslararası güce ve uzun senelerin tecrübesine sahip ajanslar. Üçüncü ajansın THE ise kuruluş hikayesiyle de dikkat çekiyor.
Eeee peki neymiş ki bu THE? Ben de merak ettim, öğrendim. Onlardan aldığım bilgiyi sizlerle paylaşayım dedim.

THE’nın hikayesi
2009 yılında İstanbul'da "THE" isminde yepyeni bir ajans kuruldu. "Eee? Ne var bunda, İstanbul reklam ajansı dolu," diyeceksiniz. Bu ajansın farkı, ortakları. Şöyle ki:
Bilindiği gibi reklam ajansları, kreatif direktörler tarafından kurulur. Bir ajansta kreatif direktör pozisyonuna erişen birileri, o ajanstan, bazı müşterileri de alarak kendi ajansını kurar. THE'nın ortakları ise önceden çalıştıkları ajanslarda kreatif direktör pozisyonunda çalışmamışlar. 

Evet... THE, sıfır müşteri ile, 3 deli ortak tarafından kurulmuş bir ajans. 

Şu an THE nerede diye soracak olursanız, ulusal ve uluslararası markaları ve 20 çalışanıyla, Türkiye'nin "sıfır müşteriyle kurulup", en hızlı büyüyen ajansı. 

Müşterileri; Renault Trucks, Matraş Deri, A101 Marketler Zinciri, Erdemir, Yataş, Enza Mobilya, Global İletişim, TAV, WWF gibi kendi sektörlerinin devleri... 
THE'nın ortakları, önceden ATCW, Leo Burnet, Young&Rubicam, Median Turgul, Alametifarika, DDB&Co. gibi ajanslarda çalışmışlar.
Ajans CEO'su Kerim Han Milar, ATCW'de yönetim kurulu üyesi olarak 15 yıl boyunca çalışmış biri. Mavi Jeans, Samuray Derby, Fındık Tanıtım Grubu, Filli Boya gibi markaların kampanyalarında bizzat görev almış bir tecrübe.

THE'nın kreatif direktörlerinden Çağlar Eser ve Alper Pala, uzun yıllara dayanan bir ekip arkadaşlığından sonra THE'nın kuruluşunda yer almışlar. Daha önceden çalıştıklarır ajanslarda birlikte hizmet verdikleri markalar arasında Phillip Morris, McDonald's, Heineken, Cappy, Polisan, Volkwagen, Finansbank, TEB, Petrol Ofisi, Pınar Beyaz, DYO, Toyota, Land Rover, Aygaz, Opet gibi ulusal ve uluslararası sayısız marka var. 

Bu markalarla ilgili kreatif çalışmalar ise yine ulusal ve uluslararası yarışmalarda ödül kazanmış. Mesela art direktör kökenli kökenli Çağlar Eser, Cannes Advertising Festival'de Türkiye'nin ilk Gümüş Aslan'ını kazanmış biri. Ayrıca One Show'da Türkiye'nin ilk finalist art direktörü. 
THE'nın yazar kreatif direktörü Alper Pala'nın ise geçmişte hizmet verdiği markalarla ilgili olarak film dalında Golden Drum finalistliği, FAB ödülü, ADDY Silver Ödülü, 7+ derecesi ve 15 adet çeşitli kategorilerden Kristal Elma'sı var.
THE ailesine geçen sene katılan stratejist Esra Baykal ise Leo Burnet, Mccann Erickson, Fikir Merkezi, Movida Plus ve Art Grup'ta üst düzey görevlerde bulunmuş, ulusal ve uluslararası tecrübeye sahip bir profesyonel. 
Ajans CEO'su Kerim Han Milar, "Bizimle çalışacak olan müşteriler çok şanslı. Çünkü başarmak zorundayız!" diyor.
Konvansiyonel reklamcılıktan sıkılan ve arayışta olan markalar THE'nın kapısını çok çalacaklar gibi...

Ajansı daha da merak edenler linki tıklayın lütfen :  THE'nın internet sitesi için tıklayın